Palaa sivulle

Vieraissa tappioputki poikki ja kotona tyrmäysvoitolla joulutauolle

Jäteiltä täydellinen viikko!

16. joulukuuta 2019

Keskiviikkona Jätit matkasivat Järvenpäähän Haukkojen vieraaksi. Giantsilla oli alla neljä tappiota ja sitä putkea Hollolalaiset lähtivät katkaisemaan.

Ensimmäiset erät ovat olleet Jäteillä vierasreissujen aikana vaikeita, mutta keskiviikkona oli toinen ääni kellossa. Ensimmäisestä vaihdosta lähtien Jätit olivat pelin päällä ja otti ottelun haltuunsa. Ottelun avausmaalia saatiin odottaa aivan erän viimeiselle minuutille, kun Jättien ​Juho Arminen ​onnistui ylivoimalla.

Toinen erä alkoi myös Giants komennossa eikä vierasjoukkueella ollut hädän päivää. Ajassa 26.06 Jätit siirtyi 2-0 johtoon ​Zoltan Nagyn​ maalilla. Paikkoja siunaantui edelleen pitkin erää, mutta enempää ei vierasjoukkue onnistunut tekemään. Haukkojen paras paikka nähtiin ajassa 35.27, kun ​Leevi Leipijärvi ​pääsi kokeilemaan rankkarista ​Ville Viskarin ​ohittamista. Viskari veti tässä pidemmän korren ja otti upean hanskatorjunnan, jota kelpaa kelailla vielä pitkään.

Kolmanteen erään kotijoukkue Haukat yritti päästä peliin mukaan, mutta Jättien tiivis puolustus ja viimeisenä lukkona seissyt Viskari ei ollut ohitettavissa. Jätit laittoi kiekon vielä kolmannen kerran reppuun ajassa 49.42 maalintekijänä ​Olli Leinonen. Tämä tylsytti kotijoukkueen näennäisen kirin ja loppupeli oli pelkkää pelailua. Jäteiltä erittäin väkevä vieraspeli ja Suomi-Sarja historian ensimmäinen nollapeli.

Ville Viskari palkittiin parhaana Jättinä, hän piti Jättien Suomi-Sarja historian ensimmäisen nollapelin.

Sunnuntaina pelattiin pitkästä aikaa Hollolan HAT Areenalla johon vastustajaksi saapui Raahe Kiekko. Joukkueet kohtasivat muutama viikko sitten ja silloin Raahelaiset olivat parempia lukemin 6-2, joten kalavelkojen maksu oli kotijoukkueen mielessä.

Ensimmäiseen erään Jätit tulivat keskiviikon tavoin hyvin ja ensimmäinen osuma nähtiin ajassa 05.28, kun ​Zoltan Nagy ​huudatti kotiyleisöä. Vierasjoukkue pääsi tämän jälkeen myös mukaan peliin ja tasoitti ottelun ajassa 12.28. Tasatilanteesta mentiin erätauolle.

Toiseen erään vierasjoukkue tuli myrskyn lailla ja kotijoukkue oli välillä aivan telineissä. Maalinteossa onnistui kuitenkin ensin kotijoukkue ja maalista vastasi ​Eetu Rissanen​ ajassa 32.24. Vierasjoukkueen kova paine tuotti lopulta tasoituksen, kun Jaakko Svenskin ​illan toinen tasoitti ottelun ajassa 34.53. Vaikea erä sai kuitenkin hyvän lopun kotijoukkueen kannalta, kun vain 33 sekuntia tasoituksesta ​Saku Aavajoki ​vei Jätit erätauolle maalin johdossa.

Päätöserä lähti hyvin liikkeelle, kun ​Kyle Moore ​teki tärkeän maalin erän alkuun. Maalin jälkeen Raahelaiset onnistuivat luomaan painetta, mutta ohi ​Viskarin ​kiekkoa ei onnistuttu saamaan. Ajassa 50.48 ​Jesse Peltosen ​tekemä maali taittoi vierasjoukkueen selkärankaa ja viimeistään ​Saku Laitisen ​tekemä maali pisti ottelun joulupakettiin. Vielä ottelun viimeisellä minuutilla ​Esko Gröhn ​kaunisteli loppulukemat 7-2. Jäteiltä erittäin tasapainoiset ottelut ja näillä esityksillä kelpaa lähteä kinkun syöntiin, sekä joulutauolle.

Jätit haluavat kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottavat kaikille oikein mukavaa joulun odotusta sekä onnellista uutta vuotta 2020! 🎅🏼🤶🏼🎄

Jättien seuraava ottelu pelataan vasta tammikuun puolella, kun perjantaina 3.1. Hollolan HAT areenalle vieraaksi saapuu Järvenpään Haukat.