Palaa sivulle

Vastustajat tutuiksi

III-divisioonan Kymi-Saimaa lohko 23-24

20. syyskuuta 2023

Uuteen sarjaan siirryttäessä otetaan nopea preppaus siitä, mitä joukkueita III-divisoonan kymi-saimaan eli 4. lohkossa on tulossa vastaan. Jatka lukemista, ja ota haltuun nopea läpileikkaus jokaisen joukkueen lähihistoriasta.

 

HC GIANTS on Hollolan oma edustusjoukkue, joka on perustettu vuonna 2014. Joukkue nousi heti ensimmäisen kautensa päätteksi II-divisioonaan, jossa matkaa taitettiin opettavaiset kolme kautta. Vuonna 2017-2018 noustiin karsintojen kautta Suomi-Sarjaan, jossa oteltiin yhteensä neljän kauden ajan. Jättien matka Suomi-Sarjassa päättyi putoamiskarsintoihin vuonna 2022, jonka jälkeen luovuttiin myös tulevan kauden sarjapaikasta. Nyt vuoden tauon jälkeen joukkue tekee uuden paluun ja jatkaa tarinaansa jälleen III-divisioonassa, josta matka alunperin alkoikin.

AAKOO eli Anjalankosken Kiekko Ry on kouvolalainenjääkiekkoseura, jonka kotihalli on Inkeroisissa sijaitseva Anjalankosken jäähalli. Joukkue on pelannut parhaimmillaan Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Suomi-Sarjassa vuosina 1999–2003, sen jälkeen AaKoo on vakiinnuttanut paikkansa III-Divisioonassa.

HC KUUSAA on Kuusankosken uusi edustusjoukkue, joka näki päivänvalon vuonna 2023. Tuleva kausi on joukkueen debyyttikausi, joten nähtäväksi jää minkälaisesta joukkueesta on kyse.

IITTI HOCKEY joka aiemmin ilmoittautui osallistuvaksi sarjaan, on luopunut sarjapaikastaan kaudelle 2023-2024. Iitti Hockey on perustettu 2014, eli samana vuonna kun HC Giants. Joukkue on pelannut sen jälkeen III-divisioonassa yhtä jaksoisesti vuodesta 2014 asti, voittaen lohkonsa kerran mutta matka päättyi lopulta II-divisioonan karsintoihin.

KIEKKO-YMPYRÄT on Haminan ympyräkaupungin oma kiekkoylpeys, joka on pelannut III-divisioonassa vuodesta 2010 lähtien. Joukkue on voittanut lohkon viimeksi vuonna 2019, jolloin se hävisi nousukarsinta ottelunsa jääden vain maalin päähän noususta II-divisioonaan*.

PANTHERS HOCKEY on Jättien paikallisvastustaja, jonka kotipaikkakuntana on Lahti. Joukkueella on pitkä historia III-divisioonassa, ja se on pelannut samalla sarjatasolla yhtäjaksoisesti vuodesta 2011 asti. Joukkue on viime kauden hopeamitalisti. Hollolan ja Lahden joukkuideiden välille povataankin varsin mielenkiintoisia paikalliskamppailuita.

PARRU HT on Lappeenrannan ylioppilaskunnan ikioma joukkue, ja sarjan hallitseva mestari kahdelta edellisvuodelta. Lienee sanomattakin selvää, että kyseessä on varsin iskukykyinen joukkue, jolle tuleva kausi on järjestyksessään 13:sta III-divisioonassa.

*lähde linkitetty.

Jättien kausi polkaistaan käyntiin perjantaina 29.9. klo 19:30Hollolassa, jolloin vieraaksi saapuu HC Kuusaa. Tervetuloa seuraamaan uuden sarja-tason otteluita Hollolaan!

Katso kauden otteluohjelma tästä. Nähdään Hallilla!

Kausikortit saatavilla HC Giants verkkokaupasta hintaan 39€ / kpl.