Palaa sivulle

Suomi-sarjan karsinnan pelaamistapa päätetty

Karsinnat käynnistyvät ensiviikolla, jolloin Jättien lohkossa Suomi-Sarjapaikkaa tavoittelevat LeKi Lempäälästä sekä VG-62 Naantalista.

17. maaliskuuta 2022

Jättien kausi jatkuu runkosarjan jälkeen karsinnoissa. Sairaspoissaolojen runtelema joukkue koki paljon takaiskuja viimeisimpien runko-sarjaotteluiden aikana, eikä taisteluväsymyksen aikana rumiltakaan luvuilta vältytty. Silti pyrittiin pitämään lippu korkealla, vaikka vain 8 kenttäpelaajalla. 

Karsinnat käynnistyvät ensiviikolla, jolloin Jättien lohkossa Suomi-Sarja paikkaa tavoittelevat LeKi Lempäälästä sekä VG-62 Naantalista. Lohkovastustajista VG-62 onkin jäteille tuttu, sillä joukkue kohdattiin neljä vuotta sitten vastakkaisissa asetelmissa, jonka lopputuloksena Jätit nousivat Suomi-Sarjaan ja VG-62 jatkoi otteluitaan sarjaporrasta alempana. Nyt ympyrä sulkeutuu, ja samat kortit ovat pöydällä - lopputulos on omissa käsissä.

 

Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on julkistanut Suomi-sarjan karsinnan pelaamistavan

Rautaliigan lohkovoiton varmistaneet II-divisioonajoukkueet sekä Suomi-Sarjan kaksi viimeistä joukkuetta kohtaavat Suomi-Sarjan karsinnoissa. Karsinnat pelataan kahdessa maantieteellisessä lohkossa. 

 

Lohko 1:  Laser HT (Oulu) Virkiä (Lapua) Warkis (Varkaus)

Lohko 2: HC Giants (Hollola) LeKi (Lempäälä) VG-62 (Naantali)

 

Lohkoissa pelataan kaksinkertainen sarja ja lohkojen voittajat varmistavat sarjapaikan Suomi-sarjaan ja saavat oikeuden hakea Suomi-sarjan lisenssiä kaudelle 22-23. Otteluiden kesto on normaaliin tapaan 60 minuuttia, ja jos varsinaisen peliajan jälkeen tulos on tasan, pelataan viiden minuutin 3 vs. 3 jatkoaika, maalista poikki menetelmällä. Jos ottelu ei ratkea jatkoajalla, seuraa voittolaukauskilpailu.

 

JÄTTIEN KOTIOTTELUT:

LA 26.3. Klo 17:00

HC GIANTS - LEKI

(Su 27.3. vierasottelu: VG-61, Naantali)

LA 9.4. Klo 17:00

HC GIANTS - VG-62

(Su 10.4. vierasottelu: LeKi, Lempäälä)

 

KAUDEN VIIMEISIIN KOTIOTTELUIHIN EDULLISESTI:

Liput 5€ (norm. 10€)

Alle 12v. ilmaiseksi