Palaa sivulle

Suomi-Sarja jatkuu helmikuussa

Suomi-Sarja jatkuu rajoitusten vuoksi tyhjille katsomoille

6. helmikuuta 2021

Suomi-Sarja palaa ruutuun 13.helmikuuta, kun sarja jatkuu tyhjille katsomoille

Suomen jääkiekkoliiton edustajat ja Suomi-Sarja joukkueet ovat yhdessä hyväksyneet uuden suunnitelman, jolla Suomi-Sarja kautta voidaan jatkaa ja saada päätökseensä kauden 2020-2021 osalta.

Sarja jatkuu tyhjille katsomoille Lauantaina 13. helmikuuta, kun HCIK saapuu vieraaksi Hollolan HAT -areenalle. Voimassa olevat rajoitteet tekevät suuren loven paitsi tunnelmaan jäähallilla, myös seurojen taloudelle. Kun yleisö ei sarjan jatkumisesta huolimatta pääse seuraamaan otteluita paikanpäälle, jää ottelutapahtumista saadut lippu ja myyntitulot saamatta, vaikka toiminnan ja ottelutapahtuman pyörittämiseen vaadittavat kustannukset ovat edelleen olemassa. Kauden loppuun vieminen on suuri taloudellinen haaste monille seuroille, Jätit mukaan lukien.

Lue alta, kuinka kausi etenee!

Miten sarja jatkuu?

  • Sarja jatkuu Etelään ja pohjoiseen jaetuissa lohkoissa, joissa kummassakin on 7 joukkuetta. Molemmissa lohkoissa pelataan yksinkertainen sarja, eli 3 kotiottelua ja 3 vierasottelua. Jaolla pyritään pitämään välimatkat lyhyinä ja vähentämään matkoista kertyviä kustannuksia.
  • Syyskaudella pelattujen otteluiden tulokset, pisteet, tehdyt ja päästetyt maalit jäävät voimaan. Tulevien otteluiden pisteet ja maalit lasketaan samaan sarjataulukkoon kuin syyskaudella ja pistekeskiarvo määrittää sijoituksen.
  • Kauden päätteeksi pelataan pudotuspelit.

Pudotuspelit

  • Neljä parasta joukkuetta etenee suoraan puolivälierävaiheeseen. 
  • Sijoille 5-12 sijoittuneet joukkueet pelaavat villikortti -kierroksen paras kolmesta menetelmällä, kotietu runkosarjassa paremmin sijoittuneella joukkueella. Otteluparien voittajat, eli 4 joukkuetta etenee puolivälieriin, jossa joukkueet sijoitetaan sijoille 5-8 runkosarjasijoituksen mukaisessa järjestyksessä.
  • Puolivälieristä eteenpäin menetelmä on paras kolmesta. Kotietu jälleen paremmin sijoittuneella joukkueella.
  • Puolivälieristä välieriin etenee neljä joukkuetta. Runkosarjasijoitus määrittää vastustajan (1vs4 ja 2vs3).
  • Välierien voittajat etenee finaaliin, joka ratkaistaan paras kolmesta systeemillä. Pronssiottelua ei pelata. 
  • Sarja on suljettu, eikä yksikään joukkue tipu, mutta sijoille 13. ja 14. jääneet joukkueet päättävät kautensa jo runkosarjaan.