Palaa sivulle

Pyry piirun verran parempi - Jäteille niukka kotitappio

5. lokakuuta 2019

Lauantaina jatkettiin Suomi-sarjaa Hollolassa, kun vastaan luisteli sarjan kärkipäässä oleva Nokian Pyry. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun voitot alla. Pyry voitti edellisessä ottelussaan Kiekko-Espoon, kun taas kotijoukkue Giants juhli hienoa voittoa keskiviikkona Huntersista.

Ensimmäinen erä oli tasaista ja tarkkaa pelaamista, mutta maalit olivat tiukassa. Erän ainokaisesta maalista vastasi kotijoukkue, kun ​Olli Leinosen ​rannelaukaus yllätti ​Tomi Ristelin ​ajassa 07.22.

Toiseen erään vierasjoukkue Pyry tuli myrskyn lailla ja haki maaleja vimmatusti. Ajassa 26.48 mylläkkä palkittiin ja vierasjoukkueen tasoituksesta vastasi puolustaja Riku Väkiparta ​komealla laukauksellaan. Pyryn hallinta jatkui edelleen, mutta ajassa 35.23 puolustaja ​Saku Laitisen ​viivakuti ohitti Ristelin toistamiseen ja siirsi kotijoukkueen jälleen johtoon. Jättien johto ei kuitenkaan kestänyt erän loppuun, kun Juho Painilainen ​laittoi pikkumustan verkkoon viimeisellä minuutilla.

Kolmas erä jatkui vierasjoukkueen painostuksella ja erän alussa ajassa 42.35 Valtteri Mäkiviinikka ​ampui vieraat johtoon. Sama herra oli asialla toistamiseen ajassa 56.27 siirtäen Pyryn 4-2 johtoon. Tämän jälkeen valmentaja ​Jalonen​ otti aikalisän ja samalla maalivahti ​Juvosen ​pois maaliltaan, näin Jätit pääsivät hakemaan kuudella kenttäpelaajalla kavennusta. Hyvästä mylläkästä huolimatta vierasjoukkue Pyry korjasi kolme pistettä mukaansa.

Pelit jatkuvat Jäteillä ensi viikon perjantaina Porissa Karhu Ht:n vieraana ja sunnuntaina jatketaan Hollolassa, kun vastaan luistelee Laser Ht.

• PE 11.10 klo.19:00 Karhu HT vs. HC Giants, ottelu nähtävissä Ruutu+ palvelussa
  • SU 13.10 klo.16:00 HC Giants vs. Laser HT, HAT-areena Hollola