Pisteet matkasivat Jyväskylään - Jäteille murskatappio

29. syyskuuta 2019

Suomi-sarja jatkui Giantsin osalta lauantaina Hollolassa, kun vastaan luisteli
D-Kiekko Jyväskylästä.

Jätit aloitti ottelun aktiivisesti ja ylhäältä karvaten, mutta jo ajassa 1.24 ​Henri Niemi löi taululle ensimmäisen vieraiden osuman. Giants jatkoi aktiivista peliään maalin jälkeen, mutta pienet virheet maksoivat jälleen. Ensin 10.53 ​Samuli Yliniva ​löi kiekon pussiin ja 13.44 ​Jussi Viitanen ​lisäsi D-Kiekon johdon jo kolmeen. Näistä lukemista mentiin erätauolle.

Toista erää ei keretty pelata kuin 52 sekuntia, kun Samuli Ylinivan illan toinen vei Jyväskyläläiset 4-0 johtoon. Erä jatkui kotijoukkueen osalta sekavana ja ajassa 24.46 Taneli Lappalainen ​lisäsi johdon viiteen. Hieman lohtua Jäteille toi ​Jesse Peltosen alivoimamaali erän puolivälissä.

Kolmas erä oli enää vain pelailua. ​Juho Veneskari ​kavensi ylivoimalla ajassa 44.12, mutta jo seuraavassa vaihdossa D-Kiekon ​Ville Virtanen ​kuittasi ja löi taululle lukemat 2-6. Sama herra oli asialla vielä toistamiseen, tehden Jyväskyläläisten seitsemännen ja illan viimeisen osuman. Ottelun lopussa ​Juha Suni ​onnistui vielä ylivoimalla kavennuksessa, mutta loppulukemat 3-7 ei jättäneet tilaa jossittelulle.

"Ensimmäinen erä oli meiltä ihan ok erä, vaikka kaveri teki 3 maalia. Oltiin aktiivisia ja meillä oli siellä myös paikkoja. Ehkä se avauserän 3-0 kuitenkin vähän katkaisi selkärankaa ja kaksi erää sitten oli mitä oli. Puolustuspäässä olisin kaivannut jämäkkyyttä, tänään siellä oli 21 lampaan persettä paikalla", sanaili valmentaja Jalonen.

Se siitä ja suru pois puserosta. Ensi kierroksella päästään nauttimaan kahdesta kotipelistä kun ensin keskiviikkona Porvoon Hunters saapuu Hollolaan ja lauantaina on Nokian Pyryn vuoro vierailla HAT-areenalla. Aikamoista karkkia siis tarjolla.

• KE 2.10 klo 18:30 HC Giants vs. Porvoo Hunters, otteluisäntänä Hollolan asuntotalot OY
  • LA 5.10 klo 16:00 HC Giants vs. Nokian Pyry, otteluisäntänä Maatila-liha Meronen