Palaa sivulle

Otteluennakko: Jätit lähtevät Karhun kaatoon!

HC Giants lähtee lauantaina Poriin Karhujen kaatoon. Jäteillä on allaan voitto Riemusta viime viikonlopulta.

10. lokakuuta 2020

HC Giants lähtee lauantaina Poriin Karhujen kaatoon allaan voitto Riemusta viime viikonlopulta. Kolmen tappion putki oli hyvä saada ajoissa poikki, ja tästä on varmasti helpompi lähteä Poriin pelaamaan voitosta.

Peli Riemua vastaan oli äärimmäisen tiukka, ja Jätit pystyivät pitämään johtonsa loppuun asti, vaikka vierailijat painoivat armotta päälle varsinkin ottelun päätöserässä. Lopputuloksena kuitenkin äärimmäisen tärkeä avausvoitto sarjassa numeroin 6-4. Niklas Westerlundin vahva alkukauden vire sai jatkoa, kun hän täräytti hatullisen maaleja Riemun verkkoon. Niklaksen ruuti on ollut muutoinkin kuivaa, kun neljään ensimmäiseen otteluun saldona on 7 maalia, ja lisää maaleja on varmasti luvassa. Esko Gröhn pelasi erittäin vahvan pelin myös Riemua vastaan, ja kirjautti samalla kauden ensimmäiset maalinsa. Näiden lisäksi ukrainalainen Andrei Rusakov saalisti avausmaalinsa Jättien paidassa. Lisäksi Tuukka Rajamäki tekee debyyttinsä HC Giantsin paidassa huomenna. Rajamäki on Suomi-sarjaan todella kovan luokan pelimies. Viime kaudet ovat menneet ulkomailla, mutta Mestiksessä aiemmilla kausilla on jälki ollut hyvää. Varsinkin Jokipojissa Rajamäki oli liekeissä. Siellä syntyi uran parhaat pisteet Mestiksen puolella eli 42 tehopistettä (20+22).

Huomenna vastaan siis asettuu Karhu HT, joka löytyy sarjataulukosta sijalta kuusi. Neljästä ensimmäisestä pelistä joukkueella on kasassa kaksi voittoa, ja kaksi tappiota. Viime pelissä joukkue voitti HC Indiansin Kaarinasta numeroin 4-1. Karhujen alkukauden paras pistemies tähän mennessä on ollut Kasperi Nuto, joka on neljään peliin kerännyt tehot 1+5= 6. Porin Ässien kasvatilta löytyy tililtä myös pelejä Liigaan puolelta. Niitä kertyi kahdella kaudella 11 ottelun verran, ja vielä kasvattajaseurassaan Ässissä.

Nuton lisäksi Karhuista voisi nostaa esille Henri Keskilohkon. 25-vuotias hyökkääjä on pelannut edelliset neljä kautta Mestiksessä. Niistä kolme viimeisintä kuluivat Savonlinnassa. SaPKossa viime kaudella pelejä kertyi 42 ottelun verran, ja tehopisteitä niissä syntyi ihan mukavasti 5+15= 20. Nyt kolmeen ensimmäiseen peliin Keskilohko on tehnyt tehot 0+3=3.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat pudotuspeleissä vastakkain. Silloin Karhut olivat 2-0 voitoin parempi. Runkosarjassa voitot menivät tasan 1-1, kun molemmat joukkueet voittivat juuri kotipelinsä viime runkosarjassa, joten tätä Jätit lähtevät muuttamaan huomisessa kamppailussa. Peli alkaa kello 16:00, ja on nähtävissä Ruudussa suorana lähetyksenä.

JÄTTIEN SEURAAVA KOTIOTTELU HOLLOLAN HAT AREENALLA PERJANTAINA 23.10. KLO 18:30.