Palaa sivulle

Neljän maalin johto valui hukkaan -​ ​Jätit ulos Suomen Cupista

6. syyskuuta 2019

Perjantaina Hollolan HAT Areenalla tarjottiin Suomen Cup draamaa koko rahan edestä, kun Giants kohtasi Forssan Palloseuran (FPS).

Ottelusta povattiin ennakkoon tiukkaa taistelua kahden Suomi-sarja joukkueen välillä ja sitä ensimmäinen erä tarjosi. Kotijoukkue tuli otteluun erittäin hyvin ja siirtyi 9 minuutin kohdalla 1-0 johtoon, ​maalintekijänä Joonatan Juuri​. Johtoa ei ehditty juhlia paria minuuttia kauempaa, kun vierasjoukkue iski pelin tasoihin ja tasatilanteesta paineltiin pukukoppiin.

Toinen 20 minuuttinen jatkui samalla tasaisella kaavalla, mutta erän ensimmäisestä maalista vastasi vierasjoukkue erän alkupuolella. Tämän jälkeen kesti vuorostaan kaksi minuuttia kotijoukkueella tulla ottelussa tasoihin, ​Juho Veneskarin ​osuessa tolppien väliin. Erän loppupuolella alkoi Jättien ilotulitus, kun noin minuutin sisään nähtiin kolme kotijoukkueen maalia. Maalintekijöinä ​Kasper Korhonen ​kahdesti ja ​Olli Leinonen​. Tästä 5-2 tilanteesta lähdettiin päätöserään.

Kolmanteen erään vierasjoukkue tuli kovaa ja takaa-ajo mielessä, mutta ajassa 49.16 kotijoukkueen ​Esko Gröhnin ​iskemä 6-2 osuma näytti katkaisevan Forssalaisten selkärangan. Niin luuli myös Jättien pelaajat ja sitten alkoi tapahtua. Viimeisellä kympillä Forssalaiset painoi 4 kaappia Jättien verkkoon vieden ottelun jatkoajalle.

Kuuluisan momentumin täydellisesti itselleen kääntäneet Forssalaiset kruunasi nousunsa jatkoajalla voittaen ottelun 7-6, päättäen Giantsin Suomen Cup taipaleen.

Päävalmentaja ​Jalonen ​ei tietenkään riemusta hyppinyt ottelun jälkeen.

"Kaksi erää pelattiin hyvin, mutta kolmas erä oli sitten täyttä kuraa. Ei ollut asenne kolmanteen erään enää kohillaan ja luultiin että riittää, kun osallistutaan, mutta se ei näissä peleissä todellakaan riitä.”