Palaa sivulle

Karhu on kaadettu – Jätit nousivat voittoon

Todella nihkeän alun jälkeen hollolalaiset kokosivat itsensä, ja joukkue taisteli itsensä voittoon asti.

10. lokakuuta 2020

Todella nihkeän alun jälkeen hollolalaiset kokosivat itsensä, ja joukkue taisteli itsensä voittoon asti. Karhu HT meni ottelussa jo 3-0 johtoon, mutta sekään ei riittänyt kotijoukkueelle tänään. Giantsin peli parani mitä pidemmälle peli eteni, ja päätöserä oli jo selkeästi vierasjoukkueen heiniä. Ykköskentän tehoilta siivitti lopulta Giantsin 3-6 vierasvoittoon.

Avauserä oli yhtä päätyä. Torjunnat sen myös kertoo. Jättien maalivahti Vesa-Matti Kohopää oli koko erän kiekkosateessa, ja avauserään kirjattiin yhteensä peräti 25 torjuntaa, vastustajan maalivahdin Kalle Kiviluoman torjuessa vain viisi kertaa. Avauserän ainoasta maalista vastasi kotijoukkue Karhu HT. Kasperi Nuto pääsi karkaamaan Giantsin puolustukselta, ja pisti kiekon maalin asti. Karhuilla oli lukuisia paikkoja, mutta Giantsin maalivahti Kohopää oli mies paikallaan joukkueen maalissa.

Toisessa erässä maaleja nähtiin neljä kappaletta. Giantsin jäähyt kostautuvat toisessa erässä kahdesti, ja molemmilla kerroilla lähes identtisesti. Roope Elon tarjoilusta kiittää Samuli Virkkunen, joka pääsee pistämään kaksi kertaa suoraan syötöstä kiekon ohi Kohopään vartioiman maalin. Giantsin kiri alkaa kunnolla onnistuneesta ylivoimasta. Lauri Salmi kaventaa tilanteeksi 3-1. Syötöt maaliin saivat Niklas Westerlund ja Jesse Peltonen. Vieraat osuvat erän loppuun vielä uudelleen, kun Olli Leinosen terävä rannelaukaus upposi verkkoon vain kuusi sekuntia ennen erän päätöstä. Todellisella pukukoppimaalilla Giants lähti päätöserään vain yhden maalin takaa-ajoasemista.

Päätös erä oli sitten vieraiden heiniä. Ylivoimalla Westerlund iski kauden kahdeksannen maalinsa, ja jälleen ylivoimalla. Näin taululla tilanne 3-3. Ainoastaan kaksi minuuttia myöhemmin Giants menee ottelussa ensimmäistä kertaan johtoon, kun joukkueeseen vahvistukseksi hankittu Tuukka Rajamäki iski avausmaalinsa Jäteissä. Tähän johtomaaliin syöttöpisteet itselleen nappaavat Westerlund ja Peltonen.

Ottelun lopullinen ratkaisu tulee noin viisi minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä, kun Westerlund viimeistelee illan toisen maalinsa siirretyn rangaistuksen aikana. Tuukka Rajamäki huipentaa tehoiltansa pistämällä tyhjään maaliin ottelun päätösnumerot 3-6, ja näin Jätit nousivat kuilun partaalta aina voittoon, ja täyteen pistepottiin asti.

Tuukka Rajamäen debyytti Jäteissä on erinomainen. Avausotteluun syntyvät tehot 2+1, ja lisäksi tilille merkattiin myös ottelun voittomaali. Ottelusta on nostettava esiin joukkueen maalivahti Vesa-Matti Kohopää, joka uurasti Giantsin maalilla komean iltapuhteen. Illan torjuntamääräksi tuli lopulta peräti 60 torjuntaa! Torjuntaprosentiksi illan pelissä muodostui komea lukema 95,2%. Lisäksi Westerlund jatkaa vahvoja otteitaan, kun viiteen ensimmäiseen peliin verkko on heilunut nyt yhdeksän kertaa. Tänään Niklas saalisti kolme syöttöpistettä, eli tehot olivat 2+3. Myös puolustaja Lauri Salmi oli tehokas tänään 1+2 tehoin. Jesse Peltosen komeat neljä syöttöpistettä ovat myöskin maininnan arvoiset.

Hollolalaiset jatkavat voittojen tiellä, ja pisteitä on nyt kasassa kuusi kappaletta. Seuraavan kerran voittoputkelle haetaan jatkoa vieraskentällä. Ensi perjantaina Jätit matkustavat Järvenpäähän, jossa vastaan asettuvat Haukat.

Teksti: Arto Määttä

SEURAAVA KOTIOTTELU HOLLOLAN HAT AREENALLA PE 23.10. KLO 18:30.