Palaa sivulle

Kahden tasaisen ottelun saldona kaksi pistettä

- Giants palasi tauolta hommiin

16. marraskuuta 2019

Jätit palasi tauolta takaisin hommiin keskiviikkona ja vastustajaksi Hollolaan saapui runkosarjan kakkonen FPS. Lauantai-iltana jännitystä tarjottiin vuorostaan Kotkassa, kun Jätit matkusti Titaanien vieraaksi.

Keskiviikon kotiottelun ensimmäiseen erään Jätit tuli laatikkoon hyvällä asenteella, mutta avaus maalista vastasi kuitenkin vierasjoukkue ajassa 04.21. Kotijoukkue ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt vaan iski erän seuraavat kaksi maalia, maalin tekijöinä Juho Veneskari ​ja ​Saku Laitinen. ​Näistä 2-1 lukemissa mentiin ensimmäiselle erätauolle.

Toisen erän alku olikin sitten kotijoukkueen vinkkelistä täysin päinvastainen, kuin avauserä. Forssalaiset painoivat alusta asti kovaa ja Jättien jalat jäivät täysin koppiin. Ajassa 24.34 nähtiin vierasjoukkueen tasoitus ja heti seuraavassa vaihdossa menikin vierasjoukkue jo johtoon. Kuuluisa momentum pysyi Forssalaisilla ja ajassa 31.46 vieraat siirtyivät kahden maalin johtoon. Tähän Jättien valmennus reagoi ja otti aikalisän. Se toikin Giantsin tekemiseen ryhtiä ja erän lopussa kotijoukkueelle tuomittiin rankkari, josta ​Juho Veneskari​ iski illan toisensa ja toi Jätit mukaan taisteluun.

Päätöseräänkin Jätit sai kehnon startin, kun FPS meni 3-5 johtoon ajassa 42.50. Koko kolmas erä oli vierasjoukkueen hallintaa eikä Jätit tahtonut saada kiri vaihdetta päälle. Ottelun lopullinen niitti nähtiin ajassa 55.09, kun vierasjoukkueen ​Kristian Tikka ​löi illan toisensa ja samalla ottelun loppulukemiksi 3-6.

Lauantain otteluun Jätit olivat taas kaivaneet työhaalarit päälle ja tasaisen avauserän ainoasta osumasta vastasi kovassa maalivireessä oleva ​Juho Veneskari, ​vain yhdeksän sekuntia ennen erätaukoa.

Toinen erä jatkoi samaa tasaista kaavaa ja molemmilla oli vaikeuksia saada pikkumustaa maaliin hyvistä paikoista huolimatta. Ajassa 35.32 kotijoukkue kuitenkin onnistui tasoittamaan ottelun ​Elmeri Kotron​ osumalla. Tasatilanteessa 1-1 lähdettiin kolmanteen erään.

Kolmannessa erässä tarjottiin Jäteille pariinkin otteeseen mahdollisuutta mennä johtoon, mutta pomput eivät olleet vierasjoukkueen puolella. Erän puolivälissä kotijoukkue onnistui ​siirtymään johtoon Arttu Räisäsen ​osumalla. Tämän jälkeen Titaanit keskittyi puolustamaan johtoaan ja Jätit haki vimmatusti tasoitusta. Kova työ palkittiin lopussa, kun ​Kasper Korhonen ​tasoitti ottelun ajassa 58.49 Jättien pelatessa ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla. Ratkaisua lähdettiin hakemaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella jatkoajalta!

Jatkoajan alkuun Titaanit saivat jäähyn ja Jätit otti ottelun täysin haltuunsa. Ylivoimalla ei vielä kiekkoa saatu pömpeliin, mutta ajassa 64.07 ​Olli Leinonen ​iski ottelun voittomaalin ja erittäin tärkeät kaksi pistettä matkasivat Jättien mukana Hollolaan.

Jättien ottelut jatkuvat ensi viikolla ensin perjantaina Nokialla Pyryn vieraana ja lauantaina Hollolan pyhättöön saapuu Riemu Jyväskylästä.

Tervetuloa kannustamaan jätit kotivoittoon!