Palaa sivulle

Jättien nousu Suomi-sarjaan varmistuu !

25. maaliskuuta 2018

Hollolan Jäähalli täyttyi kotiyleisön riemusta, kun lauantaina pelatussa kotiottelussa HC Giants varmisti 6-3 voitollaan VG-62:sta nousun Suomi-sarjaan. Sarjanousu siis varmistui jo ennen kauden päättävää sunnuntaina pelattavaa ottelua LLujaa vastaan. Suomi-sarjaan nousu on ollut joukkueen päätavoitteena seuran perustamiskaudesta 2014-2015 lähtien ja nyt neljän vuoden uurastus on tuottanut tulosta ja tulevalla kaudella joukkuetta odottaa Suomi-sarjan tarjoamat uudet haasteet.

Lauantain ottelu alkoi hyvin jännittävissä tunnelmissa, molemmilla joukkueilla on vielä mahdollisuus sarjanousuun ja joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Jättien niukkaan 4-6 vierasvoittoon.

Ensimmäisessä erässä kumpikaan joukkue ei vielä pääse maalin makuun, mutta VG tuntuu olevan koko erän hiukan niskan päällä. Ensimmäinen erä pysyy kuitenkin maalittomana kahdesta VG:n sekä yhdestä Giantsin ylivoimasta huolimatta.

Toisen erän alkupuolella alkaa tapahtua, erä alkaa selkeästi Jättien painostuksessa, mutta maalia ei synny monista paikoista huolimatta. VG-62 sen sijaan pääsee jo kolmatta kertaa ylivoimalle ja tällä kertaa paikka tulee hyödynnettyä. Vieraiden 1-0 johto saa täyden hallin hiljaiseksi. Jätit pääsevät kuitenkin nopeasti peliin takaisin ajassa 32:07 Saku Laitinen pääsee huudattamaan kotiyleisöä tasoitusmaalin merkeissä ja vain pari minuuttia myöhemmin on Kim Ranta-Ahon vuoro huudattaa yleisöä Jättien noustessa 2-1 johtoon. Näissä lukemissa siirrytään myös toiselle erätauolle.

Toisessa erässä maalinmakuun päässeiden Jättien vire jatkuu myös kolmanteen erään mentäessä. Jättien maalieroa kasvaa jo kolmeen maaliin, kun Jesse Peltonen ja Jan-Erik Kammonen onnistuvat erän alkupuolella. VG on kuitenkin vielä pelissä mukana, kun 4-2 kavennus maali tulee vain minuuttia myöhemmin. 50:01 halli on revetä liitoksistaan, kun Miikka Sirenin maaginen laukaus sininviivalta uppoaa VG maalivahdin selän taa ja Jätit ovat jälleen kolmen maalin johtoasemassa. Minuuttia myöhemmin ero kuitenkin taas kaventuu, kun periksiantamaton VG kaventaa pelin ylivoimalla lukemiin 5-3. Viimeinen niitti ja varmistus Suomi-sarjaan nousulle tulee Jesse Peltosen upottaessa kiekon VG:n tyhjään maaliin reilu minuutti ennen loppua.

Taululla loppulukemat 6-3, jäällä koko kauden kovaa työtä ja sen tuloksista nyt nauttiva joukkue sekä hallilla koko kauden hyvää ääntä pitänyt yleisö, joka pääsee ensi kaudella nauttimaan entistä kovatasoisemmasta kiekkoviihteestä. Go Giants !