Palaa sivulle

Jätit jatkoivat vahvaa kotivottojensa sarjaa kukistaen kotonaan HiHon

3. helmikuuta 2018

Jättien kotivoittoputki sai jälleen jatkoa, kun vastaan kotijäällä asettunut HiHo kaatui luvuin 8-4 ja Jätit ylsivät jo kahdeksanteen perättäiseen kotivoittoon.

Jätit aloittivat ottelun vahvasti eikä avausmaalia tarvinnut odottaa pitkään, kun Casperi Suojärvi viimeisteli Jätit 1-0 johtoon. HiHo kuitenkin rokotti nopeasti päästessään pelaamaan ylivoimalla. Atte Kyyrönen aitioon ajassa 5:23 ja kiekko ensimmäisestä aloituksesta Jätti maalivahti Mika Juvosen selän taakse vain kaksi sekuntia myöhemmin ajassa 5:25. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kuitenkin Tomi Stylmanin onnistumisen myötäJättien johtolukemissa 2-1.

Toinen erä alkoi vauhdilla ja Jätit siirtyivät erän alulla Juha Sunin lavasta 3-1 johtoon. HiHo kuitenkin onnistui kahdesti tuoden pelin ajassa 25:01 tasalukemiin 3-3. Tästä alkaen loppu erä ja peli oli kuitenkin Jättien dominointia. Jätit onnistuivat toisen erä aikana vielä neljästi, maalin tekijöinä Suni, Laitinen, Stylman sekä Yliniemi. Näin ollen viimeiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 7-3

Tunnelma toisen erän aikana synkkeni, kun ajassa 32:04 HiHo pelaaja Antti Suokaksen korkea maila löysin tiensä Jätti pelaaja Joona Rönkön kasvoihin. Osuman seurauksena Rönkkö poistui verta vuotaen suoraan pukukoppiin, eikä sittemmin palannut ottelun aikana takaisin kaukaloon.

Viimeisessä erässä Jätit onnistuivat vielä kertaalleen, kun illan aikana ottelun parhaat tehot 1+3 kerännyt Jesse Peltonen vei Jätit jo 8-3 johtoon. HiHo loppurynnistys ja kavennus minuuttia ennen summeria ei juurikaan lopputulokseen vaikuttanut ja Jätit pääsivät 8-4 voiton myötä keskittymään seuraavaan otteluunsa NasKia vastaan.