Palaa sivulle

Jätit jatkavat finaaleihin - Pyry kukistuu

27. helmikuuta 2018

Toinen ja ratkaiseva välierä ottelu alkoi vahvasti Jättien komennossa. Selvästä kiekollisesta hallinnasta huolimatta ensimmäinen maali antoi odotuttaa erän puolinväliin saakka kunnes Marko Kiiskinen vei Jätit 1-0 johtoon. Jättien toinen maali nähtiin muutama minuutti ennen erätaukoa, kun Pyryn puolustus haparoi omalla alueella ja kiekon ryöstänyt Suni ei empinyt, kun ilmaisia tarjoillaan niin kiekko pistetään nätisti häkkiin ja erätauolle siirrytään lukemissa 2-0.

Jättien selkeä dominointi jatkui vielä toisenkin erän alkuminuuteilla, mutta erän alussa 20:43 tehty 3-0 maali ei vielä antanut aihetta suurempaan iloon, sillä seuraavien viiden minuutin aikana Pyry AK onnistui kolmesti tuoden pelin jo tasalukemiin 3-3. Pyryn vakuuttavasti alkanut comeback kuitenkin kuihtui nopeasti kasaan, sillä Pyry otti loppuerän aikana peräti kahdeksan kahden minuutin rangaistusta. Jätit eivät jättäneen tilannetta hyödyntämättä vaan tekivät tämän Pyryn kannalta kaoottisen loppuerän aikana kolme maalia, joista 2 ylivoimalla. Toiselle erätauolle lukemin 6-3.

Kolmannessa erässä vierasjoukkueen epätoivo alkoi jo näkyä ja Pyry päätti jo puolessa välissä viimeistä erää alkaa peluuttamaan kuudettakenttäpelaajaa. Hyvästä viimeiseen asti yrittämisestä ei kuitenkaan syntynyt tulosta. Jätit sen sijaan saivat nauttia kahdesta tyhjiin tehdystä maalista tekijöinä Peltonen ja Ahonen. Peli alkoi olla jo varsin selvä, mutta ahnaat Jätit näpäyttävät kiekon vielä kahdesti Pyry vahdin taakse jättäen taululle loppulukemat 10-3.

Pyryn yllätävän pitkälle runkosarjan kahdeksannelta sijalta jatkunut kausi päättyy ja Jätit jatkavat matkaansa finaaleihin, jossa vastaan asettuu Ylöjärveläinen Uplakers. Ensimmäinen finaali peli pelataan Hollolassa 3.3.