- Vieraissa tappio ja kotona voitto.

25. marraskuuta 2019

Jättien pelit jatkuivat perjantaina Nokialla Pyryn vieraana ja lauantaina pelattiin kotona Riemua vastaan. Tarjolla oli jälleen erittäin tärkeitä pisteitä taistelussa kahdeksan parhaan joukkoon.

Kuva: © Harri Hedman.

Perjantain pelin ensimmäinen vaihto oli synkkä, kun Pyryn ​Joni Mäkelä ​iski kiekon maaliin vain 14 sekunnin pelin jälkeen. Nokialaiset olivat erittäin tehokkaita maalipaikoissaan ja iskivät vielä ensimmäiseen erään kaksi lisäosumaa, joten tauolle mentiin kotijoukkueen 3-0 johdossa.

Toisessa erässä Jäteillä oli paikkansa ja ylivoimaakin tarjottiin, mutta kiekkoa ei onnistuttu saamaan ohi ​Santeri Metsäsen. ​Kotijoukkue onnistui omista paikoistaan ja iski kaksi lisä osumaa toiseen erään ja kolmanteen erään lähdettiin lukemista 5-0.

Edelleen päätöserässä Giantsin ylivoima yski eikä kuparista onnistuttu rikkomaan hyvistä paikoista huolimatta. Kotijoukkueen ​Alex Olkinuora ​viimeisteli vielä loppulukemiksi 6-0 erän puolivälissä, joten pisteet jäivät tällä kertaa Nokialle.

Kuva: © Miksou photography.

Lauantaina askiin hyppäsi ärsytetty Jätti lauma ja heti ensimmäisistä vaihdoista huomasi että kotijoukkue on pelipäällä. Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 02.36, kun Jesse Peltonen ​avasi kotijoukkueen maalihanat. Jatkoa seurasi 08.33, kun ​Kyle Moore ​laukoi kiekon ohi ​Juuso Laukkasen. ​Upean avauserän kruunasi vielä ​Saku Aavajoki ​ajassa 11.59 ja tauolle mentiin Jättien 3-0 johdossa.

Toisessa erässä vierasjoukkue pääsi hieman otteluun mukaan saatuaan pariin otteeseen kokeilla ylivoimaa. Toisesta ylivoimasta nähtiinkin kavennus ajassa 32.40. Giants ei antanut tämän haitata vaan löi myös ylivoimalla lisä osuman kellon pysähtyessä aikaan 35.52. Maalintekijänä ​Ville Ahonen. ​Vielä erän lopussa vierasjoukkue sai kavennuksen aikaan ja erätauolle mentiin 4-2 lukemissa.

Kolmannessa erässäkään ei Jäteillä oikeastaan ollut hädän päivää vaan joukkue pelasi erittäin hyvin ja viisaasti. ​Nikolas Ulessi ​siirsi kotijoukkueen jälleen kolmen maalin karkumatkalle ajassa 48.13. Riemu vielä pyristeli mukana kaventaessa johdon kahteen, mutta siihen vierasjoukkueen maalit jäivät. Jätit puolestaan kaunisteli vielä loppulukemiksi 7-3, kun vierasjoukkue haki kavennusta ilman maalivahtia ottelun lopussa. Maali merkintöihin pääsivät ​Kyle Moore ​ja ​Esko Gröhn. ​Jäteille erittäin maistuva revanssi Riemusta ja tärkeät kolme pistettä jäivät Hollolaan.