Palaa sivulle

Jäteiltä upea nousu ja täydet sarjapisteet maalijuhlista

3. lokakuuta 2019

Keskiviikkoilta tarjosi Hollolan pyhättöön tulleille faneille läjän maaleja, sekä kotijoukkueen upean nousun pisteille. Vastassa oli viime kauden Suomi-Sarja finalisti Porvoon Hunters.

Ensimmäinen erä alkoi Jäteiltä mainiosti, kun ajassa 01.26 ​Juho Veneskari ​siirsi kotijoukkueen johtoon. Erä oli tasaista vääntöä ja ajassa 08.06 oli Huntersin vuoro osua putkien väliin, maalintekijänä ​Perttu Lesch​. Enempää ei erässä maaleja nähty, vaikka molemmilla paikkansa olikin.

Toisen erän alku oli Jäteiltä vuorostaan heikko, kun Hunters takoi kaksi maalia ensimmäiseen minuuttiin. Päävalmentaja ​Jalonen​ reagoi tähän ja otti aikalisän. Tämä auttoi ja Giantsin liike parani sekä tuotti kavennuksen ylivoimalla ajassa 23.36, maalintekijänä ​Kasper Korhonen. ​Jätit jatkoivat lievää hallintaa, mutta Hunters iski seuraavat kaksi osumaa ennen erän puoliväliä. Tämä 5-2 tilanne riitti kotijoukkueen maalivahti ​Ville Viskarille ​ja tilalle askiin luisteli ​Mika Juvonen. ​ Jätit eivät kuitenkaan luovuttaneet vaan jatkoivat hallintaa ja jälkimmäinen kymppi olikin sitten Hollolalaisten näytöstä. Ajassa 32.57 ​Jesse Peltonen ​aloitti takaa-ajon, joka huipentui erän viimeisellä vitosella tulleeseen kahteen osumaan. Näistä kaapeista vastasi ​Ville Ahonen ​sekä Jesse Peltonen illan toisellaan.

Kolmas erä jatkui siitä mihin edellinen jäi. Jäteillä oli selkeä ote ottelusta ja heti erän alkuun ajassa 40.31 Kasper Korhonen laukoi illan toisensa. Jätit pelasivat fiksusti ja pitivät Huntersin poissa vaarallisilta paikoilta. Vielä erän loppuun ajassa 55.11 Unkarilainen Zoltan Nagy ​kaunisteli loppulukemat 7-5.

Päävalmentaja ​Jesper Jalonen ​oli tyytyväinen omiensa otteisiin.

"Ensimmäinen erä oli tasaista painia, mutta toisessa erässä annettiin ehkä vähän halpoja maaleja kaverille. Hienoa oli nähdä, että ei meidän äijiltä selkäranka katkennut vaan jaksettiin uskoa ja tehdä töitä. Se sitten tuotti hedelmää ja tultiin rinnalle, sekä mentiin vielä ohikin"

HC Giantsin seuraava kotiottelu pelataan jo tänä lauantaina 5.10. Vastaan asettuu Nokian Pyry.

Keskiviikon voiton jälkeen Jätit nousivat tasaisen sarjataulukon puoliväliin ja Pyry komeilee 4 pisteen erolla sarjan toisella sijalla pelattuaan yhden pelin Jättejä enemmän. Lauantaina on siis tärkeät kolme pistettä jaossa.

HC Giants vs. Pyry

LA 5.10 KLO 17:00
Hat Areena, Hollola

‼️HUOM muutos lauantain kotiottelun aloitusajankohtaan! Kiekko putoaa jäähän poikkeuksellisesti klo 17:00.