Palaa sivulle

Jäteille niukka kotitappio - "Oltaisiin ansaittu enemmän kuin 0 pistettä"

28. lokakuuta 2019

Giantsin viikon toinen kotiottelu kamppailtiin sunnuntaina Hollolan pyhätössä, johon oli saapunut vieraita Seinäjoelta. Jäteillä oli taskussa voitto Titaaneista, kun taas S-Kiekolla oli alla 8-2 turpasauna Porvoon Huntersilta.

Ensimmäinen erä alkoi Jäteiltä hyvin ja jalka liikkui heti ensimmäisestä vihellyksestä. Palkintoa ei tarvinnut kauaa odottaa, kun ​Nikolas Ulessi​ siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon ajassa 02.08. Erän loppua kohti S-Kiekko pääsi myös paremmin peliin ja tasoitti pelin paria minuuttia ennen taukoa. Tämä ei vielä jäänyt erän viimeiseksi, kun Jättien ​Juho Veneskari ​siirsi kotijoukkueen uudestaan johtoon viimeisellä minuutilla ylivoimalla.

Toinen erä alkoi Jäteiltä heikosti ja S-Kiekko pääsi kuittaamaan tasoituksen ajassa 22.12. Minuutti tästä ja Giantsille tuomittiin rangaistuslaukaus, mutta tällä kertaa Veneskari ​ei onnistunut. Peli jatkui Jättien painostuksella ja erän puolivälissä punalamppu syttyi vieraspäädyssä, kun ​Kasper Korhonen ​osui tolppien väliin vieden Jätit jälleen johtoon. Jätit jatkoi maalipaikkojen luomista ja vain huono tuuri ja Juho Nikun ​huipputorjunnat pitivät S-Kiekon mukana pelissä.

Päätös erä eteni tasaisesti vääntäen ja ensimmäinen kymppi meni aivan Jättien käsikirjoituksen mukaisesti. S-Kiekko sai kuitenkin kaipaamansa tasoituksen ajassa 50.19. Tasainen kamppailu sai kuitenkin happaman käänteen pari minuuttia ennen ottelun loppua, kun vieraille tuomittiin vuorostaan todella kyseenalainen rankkari. Lauri Haimakainen ​onnistui tästä ja vei vieraat ensimmäistä kertaa johtoon. Sama herra laittoi kiekon vielä tyhjään rysään, kun Jätit haki tasoitusta ilman maalivahtia. Giants ei kuitenkaan luovuttanut vaan haki edelleen kavennusta ilman maalivahtia. Saku Aavajoen ​4-5 kavennus ajassa 59.32 oli kuitenkin laiha lohtu ja 3 pistettä matkaa Seinäjoelle.

Pukukoppikäytävällä puhisi erittäin pettynyt kotijoukkueen käskijä ​Jesper Jalonen.

"Ihan käsittämätön ratkaisu pelille. Vaikka katsonkin sinisten lasien läpi niin ei tuosta olisi missään nimessä pitänyt viheltää rankkaria. Ja mihin paikkaan, kaksi minuuttia jäljellä ja peli tasan. Harmittaa jätkien puolesta, kun oltaisi ansaittu enemmän kuin tämä 0 pistettä".

Jättien tämän viikonlopun Suomi-sarja kierros jatkuu kahdella ottelulla. Ensin lauantaina pyhäinpäivänä Jätit matkaavat Kaarinaan HCIK:n vieraaksi ja sunnuntaina taas pelataan kotona Heinsuolla JHT:ta vastaan.

• LA 2.11 17:00 Kaarina, HCIK vs. HC Giants
  • SU 3.11 16:30 HAT-areena Hollola, HC Giants vs. JHT