Jäteillä synkkä viikonloppu

Maalinteon tuska paistoi Hollolaan saakka.

13. joulukuuta 2019

Giantsilla oli matkustus painotteinen viikonloppu, kun ensin lauantaina matka vei Raaheen ja sunnuntaina Ouluun.

Matkustus kilometrejä ja korttirinkiä on pelaajille tarjolla, kun ennen joulutaukoa joukkue pelaa kuudesta pelistä, viisi vieras kaukalossa.

Lauantain illan peliin Jätit lähti hyvällä jalalla kilometreistä huolimatta. Paikkoja luotiin, mutta maalinteko takkusi. Erän toisella puoliskolla ajassa 14.41 kotijoukkueen Teemu Vääräkoski ​avasi ottelun maalihanat ylivoimalla. Sama mies osui toistamiseen erän viimeisellä minuutilla vieden Raahe Kiekon 2-0 johdossa erätauolle.

Sama virsi kaikui myös toisessakin erässä, Jätit loi kasan paikkoja, mutta maalivahti Patrik Koivistoa ​ei saatu yllätettyä. Kotijoukkue onnistui erässä kertaalleen ja päätöserään mentiin kotijoukkueen kolmen maalin johdossa.
Kolmanteen erään Jätit lähti kuromaan etumatkaa kiinni, mutta edelleen kotijoukkueen maali oli kuin noiduttu. Ja jos et itse tee niin kaveri tuppaa tekemään oli pitkälti ottelun teema.

Kotijoukkue teki viimeisessä erässä vielä kolme maalia ennen, kuin ottelun loppuhetkillä Jättien onnistui ohittamaan ottelussa 39 kertaa torjuneen Koiviston. Jättien erän lopun kahdesta maalista vastasivat ​Nikolas Ulessi ja ​Olli Leinonen.

Jättien matka jatkui Ouluun ja Raksilan jäähalliin, jossa sunnuntain ottelussa oli vastassa Laser HT. Ensimmäinen erä oli Jättien hallintaa, mutta ottelun kahdesta ensimmäisestä maalista vastasi kotijoukkue. Ajassa 13.03 myös Jätit onnistui rikkomaan kuparisen ylivoimalla, asialla ​Juho Veneskari. ​Näissä 2-1 lukemissa mentiin erätauolle.

Toinen erä jatkui harmittavan tutulla tavalla. Jätit loi paikkoja liukuhihnalta, mutta maalinteon tuska paistoi Hollolaan saakka. Kotijoukkue latoi toiseen erään kolme kaappia ja kolmanteen erään mentiin 5-1 lukemista.

Kolmannessa erässäkään Jätit ei luovuttanut vaan jatkoi rumputulta kohti ​Sami Väliharjun ​vartioimaan maalia. Yritys palkittiin vihdoin ajassa 55.37, kun ​Juho Arminen ​onnistui kaventamaan eron kolmeen. Jo seuraavassa vaihdossa kotijoukkue kuitenkin katkaisi Jättien selkänikamat ja meni jälleen neljän maalin johtoon. Laser kaunisteli vielä loppulukemiksi 8-2 ottelun lopulla. Maalivahti Sami Väliharju otti ottelussa huikeat 54 torjuntaa ja oli kotijoukkueen voiton takuumies.