Viikonloppuna pelattiin kotona ja vieraissa.

25. syyskuuta 2017

Jätit aloittivat kauden 9-8 ja 5-3 voitoilla

Kiekkokausi rautaliigassa starttasi lauantaina hollolassa, kun Jätit kohtasivat hallitsevan aluemestarin Uplakersin Heinsuolla. Pelistä oli odotettavissa tiukkaa kamppailua.

Jätit siirtyivät ensimmäisen viiden minuutin aikana jo 3-0 johtoon, mutta ensimmäiselle erätauolle mentiin pelin ollessa 4-1. Toinen erä oli tasaisempi, ja maaleja tehtiin vuorotahtiin. Toiselle erätauolle mentäessä jätit johtivat peliä lukemin 6-4. Kotijoukkue aloitti kolmannen erän vahvasti johtaen peliä erän puolivälissä jopa luvuin 8-4. Loppua kohden Uplakers tasoitti pelin tekemällä neljä maalia reilussa kahdessa minuutissa, jolloin ottelun ratkaisua saatiin odottaa jatkoajalle saakka. Jatkoajalla jätit olivat vahvempia, ja näin ollen kaksi pistettä jäi hollolaan lukemin 9-8.

Sunnuntaina jätit suuntasivat avausvoiton jälkeen hyvillä mielin kauden ensimmäiselle vieraspelimatkalle tampereelle, jossa vastaan asettui Koovee II. Peli alkoi hakametsässä vasta klo 20:00, ja mielessä oli vain ja ainoastaan yksi asia - voitto.

Jättien peli alkoi takkuisesti: Kun peliä oli pelattu reilun minuutin verran siirtyi koovee jo 1-0 johtoon. Ensimmäinen erä oli Hc Giantsin osalta kokonaisuudessaan heikko, eikä siinä nähty lainkaan jättien maaleja. Toiseen erään mentäessä luvut olivat 3-0, eikä toisen erän kovasta yrityksestä huolimatta maaleja ei nähty kummaltakaan joukkueelta. Näin ollen toiselle erätauolle siirryttin samoissa lukemissa. Kolmannessa erässä sisuuntuneet jätit saivat kuparisen rikki kahden minuutin kohdalla, ja pian lukemat olivatkin jo 3-3. Erän loppupuolella jätit varmistivat voittonsa vielä kahdella ylivoimamaalilla ja pisteet suuntasivat Hollolaan luvuin 3-5. Jäteille siis viiden pisteen viikonloppu.