Palaa sivulle

HC Giants 7 -1 Pyry AK

5. marraskuuta 2017

Jäteille 7-1 voitto Pyry AK:sta

Jättien ja sarjajumbo Pyry AK:n ottelun ensimmäinen erä vietettiin melko rauhallisissa merkeissä. Jätit siirtyivät kuudennella minuutilla Kim Ranta-Ahon toimesta 1-0 johtoon, mutta johtoasema ei pitänyt kauan, sillä kolme minuuttia myöhemmin Pyry AK:n Tommi Pellas, läpiajon päätteeksi tasoitti pelin lukemiin 1-1. Enempää ei ensimmäisessä erässä häkkejä nähty ja erätauolle siirryttiin tasalukemissa.

Jätit nostivat tempoa pelin toiseen erään ja nousivat erän alussa Tomi Ahosen viimeistelystä 2-1 johtoasemiin. Ajassa 37:23 Pyry AK otti ottelun ensimmäisen rangaistuksen, eikä rangaistus ehtinyt vanheta kuin reilun kymmenen sekuntia, kun Tomi Stylman taituroi ylivoimamaalin ja taululle lukemat 3-1, joissa myös siirryttiin erätauolle.

Viimeisessä erässä Jätit jatkoivat vahvaa kulkuaan ja turvasivat erässä peräti neljä maalia. Maaleista vastasivat kolmannessa erässä jo toistamiseen Tomi Stylman, Jesse Peltonen sekä kahdesti Jere Uuttu, jonka ensimmäinen häkki ajassa 50.21 tuli alivoimalla Giantsien kärsiessä pelin ainoata rangaistustaan.

Samu Väinölä pelasi Jättien maalilla erittäin vakuuttavasti torjuen 36 kertaa ja yltäen 97.3% torjuntaprosenttiin.