Edessä ylempi jatkosarja, sekä pudotuspelit

- Jättien kiri palkittiin!

27. tammikuuta 2020

Viikonloppuna pelattiin alkusarjan päätöspelit, ensin perjantaina Espoossa ja sunnuntaina oli vuorossa HCIK kotona Hollolassa. Viikonlopun peleihin lähdettiin erittäin mielenkiintoisista asetelmista, kun viimeisellä ylemmän jatkosarjan paikalla olevalla S-Kiekolla oli eroa perässä vaanivan Jätti laumaan vain 3 pistettä, joten kaikki oli vielä auki.

Perjantain peliin Giants sai loistavan startin, kun peliä oli keritty pelata vain 19 sekuntia onnistui ​Kasper Korhonen ​viemään Jätit johtoon. Giants piti sarjakärjen hyvin aisoissa koko ensimmäisen erän, vaikka Kiekko Espoo pääsi erässä kolmesti ylivoimalle niin omissa ei soinut. Päinvastoin Jätit lisäsi johtoaan ajassa 17.42 Guillaume St-Germain ​osumalla ja 0-2 lukemista mentiin tauolle.

Toiseen erään kotijoukkue tuli myrskyn lailla ja otti ottelun komentoonsa. Ajassa 23.41 nähtiin kavennus ja 28.34 tasoitus. Kiekko - Espoo jatkoi vyörytystään ja ajassa 31.06 kotijoukkue siirtyi johtoon. Espoolaiset osuivat erässä vielä kerran ja 4-2 lukemista mentiin päätöserään.

Kolmanteen erään Jätit sai parannettua peliään, mutta se ei tällä kertaa riittänyt sarjakärjen vieraana. Loppulukemat 5-2 löi ​Ilmari Pitkänen ​ajassa 51.22. Samaan aikaan Seinäjoella S-Kiekko hävisi Karhuille, joten sama kolmen pisteen ero säilyi päätöskierrokselle.

Sunnuntain pelin ensimmäisessä erässä näkyi Jäteiltä pientä mailan puristamista ja vierasjoukkue siirtyi ajassa 03.01 johtoon. Jätit kuittasi tasoihin ajassa 08.22 ​Jesse Peltosen ​osumalla. Erän toinen puolisko oli hienokseltaan vierasjoukkueen hallintaa, mutta enempää ei erässä osumia nähty.

Toinen erä oli kuin toisinto avauserästä. Indians aloitti maalinteon ajassa 21.57 ja Jesse Peltonen ​toi Jätit jälleen tasoihin ajassa 28.58. Kaarinalaiset jatkoivat hyvää vieraspeliään ja Jätit jatkoi mailan puristamista, mutta enempää ei maaleja erässä nähty.

Kolmanteen erään askiin tuli erittäin päättäväinen Giants ryhmä ja ajassa 44.56 nähty ​Ville Ahosen ​osuma vapautti lopullisesti kotijoukkueen pelaamista. Vierasjoukkueella oli omat paikkansa, mutta ohi Giants maalivahti ​Ville Viskarin ​ei kiekkoa saatu. ​Esko Gröhn ​lisäsi Giantsin johdon kahteen ajassa 53.01. Ja vierasjoukkueen selkärangan rusahtelua kuultiin seuraavan kerran 53.34 ​Nikolas Ulessin​ huudattaessa kotiyleisöä. Indians yritti lopussa vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta lopullisen niitin iski ​Ahonen ​tyhjään reppuun ajassa 57.58 ja 6-2 jäivät loppulukemiksi.

S- Kiekko hävisi samaan aikaan Jyväskylässä, joten Jättien hieno kolmen pisteen kotivoitto tarkoitti sitä, että Jätit nousivat sarjataulukossa S-Kiekon edelle maalieron turvin ja jatkaa komeasti kohti pudotuspelejä.

Ylemmän jatkosarjan ensimmäinen ottelu otellaan Hollolassa Kiekko-Espoota vastaan, lauantaina 1.2 klo 17:00. Otteluisäntänä toimii Hollolan kunta sekä Hollolan Yrittäjät. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy!

Seuraava ottelu otellaan heti sunnuntaina myöskin kotikentällä, kun Hunters saapuu vieraaksi Hollolan HAT Areenalle. Ottelu alkaa klo 16:00!