Return to site

Päävalmentaja Kari Mäkitalon mietteitä kuluneen syksyn peleistä ja tulevasta playoff keväästä

Hc Giants pelasi koko syyskauden vahvasti ja talvitauolle siirryttäessä käteen jäi lohkon kakkossija, eikä lohkon kärjessä majaileva K-Ahmakaan jäänyt kuin neljän pisteen päähän. Jätit tulevat kohtaamaan K-Ahman kahdesti vieraissa tulevan kevään aikana ja vaikka edellinen kohtaaminen päättyi 3-5 kotitappioon uskoo Mäkitalo tulevista otteluista tulevan hyvää vääntöä kunhan omanpään virheiltä vältytään ja pelataan omaa peruspeliä.

Vaikka Mäkitalo on kuluneeseen syyskauteen suhteellisen tyytyväinen, löytyy joukkueesta vielä parannuskohteitakin. Joukkueen kokoonpanoon erinäisistä syistä aiheutuvat muutokset hankaloittavat ajoittain pelaamista ja vaikka joukkue ajoittain pelaakin mallikasta jääkiekkoa etenkin hyökkäyssuunnassa, on puolustuspelaamiseen saatava lisää asennetta ja nöyryyttä Mäkitalo toteaa.

Lohkon kakkosijan lisäksi Jätit ovat osoittaneet tehokkuuttaan takoen syyskauden aikana huikean +66 pisteen maalieron. Maaliero on valtava verrattuna muihin joukkueisiin, sillä seuraavana tulevalla K-Ahmalla maaliero on alta puolet pienempi, +26. Vaikka hyökkäyspään suuntaan Jätit ovat olleet koko kauden erittäin valmiita, minkä aikaansaatujen maalienmäärä osoittaa kaipaa Mäkitalo hyökkäyspään toiminnalta enemmän suoraviivaisuutta, jolloin tulosta syntyy varmasti nykyistäkin enemmän. Samalla paranee ns. Ylipelaaminen sekä vastustajien vastahyökkäyksien kuriin saaminen.

Taistelu pisteistä kovenee kevätkaudelle siirryttäessä kun joukkueet taistelevat parhaista sijoituksista ennen 12.2. alkavia playoffeja. Viime kaudella Jätit taistelivat itsensä hämeenlohkon finaaliin asti, johon matka kuitenkin tyssäsi. Tänä vuonna joukkuetta on vahvistettu maltilla, jotta kaudesta tulisi edellistä pidempi. Selkeänä kauden tavoitteena on Hämeen mestaruus sekä Suomisarjan karsinnat ja näiden eteen on ja ollaan valmiita tekemään kovasti töitä.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK