Return to site

Jätit jatkoon Suomen Cupissa tekemällä seurahistoriaa

Lauantaina HC Giants lähti hakemaan seurahistoriansa ensimmäistä paikkaa Suomen Cupin kolmannelta kierrokselta, kun toisen kierroksen lohkon päätöspelissä vastaan asettui Porvoon Hunters. Tilanne lohkossa oli tiukkaakin tiukempi, kun ehkä hieman yllättäen Hunters hävisi oman ottelunsa perjantaina KJT Haukoille. Tämä tarkoitti sitä, että Huntersin olisi pakko voittaa kolmella maalilla halutessaan Jättien ohi jatkoon Suomen Cupin seuraavalle kierrokselle.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä ja molemmilla joukkueilla oli omat hyvät hetkensä. Erän ainoan maalin onnistui kuitenkin tekemään kotijoukkue Hunters erän loppupuolella.


Toisen erän alku oli Jäteille kehno ja Hunters tuli lujaa päälle iskien ensimmäisellä kymmenminuuttiselle kaksi maalia. Tilanteen ollessa 3-0 päävalmentaja ​Jalonen ​otti aikalisän ja rauhoitti tilannetta. Aikalisä auttoi ja Jätit saivat jälleen pelin juonesta kiinni. Enempää ei erässä kuitenkaan maaleja nähty.

Kolmanteen erään Jätit tuli laatikkoon hyvällä liikkeellä ja kovasti ylhäältä karvaten. Tämä tuotti erän alkuun kaksi ylivoimaa, joista jälkimmäisestä ​Kasper Korhonen ​ampui elintärkeän kavennusmaalin. Hunters painoi lopussa kovasti päälle ilman maalivahtia yrittäen tehdä vielä jatkoon tarvittavan neljännen osuman. Jätit taisteli loppuun asti upeasti eikä porvoolaiset onnistuneet enää maalinteossa.

Tappio 3-1 tarkoitti siis sitä, että Jätit eteni maalieron turvin Suomen Cupin kolmannelle kierrokselle tehden upeasti seurahistoriaa.

Suomen Cupin kolmannessa vaiheessa mukaan tulevat kaikki 12 Mestiksen joukkuetta. Nämä 24 joukkuetta on arvottu kahdeksaan (8) kolmen (3) joukkueen lohkoon. Arvonnassa on otettu maantieteelliset seikat huomioon jakamalla joukkueet siten, että pohjoisimmat, läntisimmät ja itäisimmät joukkueet ovat sijoitettu eri koreihin.

Lisäksi ensin jokaiseen lohkoon arvottiin Mestiksen joukkueet jokaiseen lohkoon siten, että ne neljä (4) Mestis-joukkuetta, jotka viime vuonna kohtasivat lohkoissaan vain alemman tason joukkueita, saivat nyt lohkoonsa toisen Mestis-joukkueen.

Lohkoissa pelataan yksinkertaiset sarjat ke 4.9, pe 6.9. ja la 7.9. Lohkojen voittajat jatkavat puolivälieriin.

Jättien vastustajiksi lohkoon seitsemän (7) arvottiin Suomi-sarja joukkue Forssan palloseura sekä Mestis-joukkue Kiekko-Vantaa. Otteluohjelma varmistuu myöhemmin tänään.

Lohko 1:

IPK, Iisalmi

Raahe-Kiekko

RoKi, Rovaniemi

Lohko 2:

Hermes, Kokkola

Laser HT, Oulu

S-Kiekko, Seinäjoki

Lohko 3:

D-Kiekko, Jyväskylä

Hokki, Kajaani

SaPKo, Savonlinna

Lohko 4:

Jokipojat, Joensuu

KeuPa HT, Keuruu

Peurunka HT, Laukaa

Lohko 5:

Ketterä, Imatra

Kiekko-Espoo

Titaanit, Kotka

Lohko 6:

Koovee II, Tampere

Peliitat, Heinola

TUTO Hockey, Turku

Lohko 7:

FPS, Forssa

HC Giants, Hollola

Kiekko-Vantaa

Lohko 8:

Karhu HT, Pori

Koovee, Tampere

VIrkiä, Lapua

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK